November 15, 2019

Jangan Ajar Anak Bercakap Pelat

Jika anak anda dalam fasa belajar bercakap, mungkin tips berikut ini membantu merangsang anak untuk petah bercakap dan bukannya pelat bercakap.   Beri Fokus Kepada Anak […]
November 15, 2019

Jangan Asyik Baring Saja, Ini 5 Tanda Bayi Anda Perlukan Lebih ‘Tummy Time’

“Apa lagi aku nak buat dengan baby ni. Asyik tidur dan baring, nampak macam tak aktif je…”   Semua bayi baru lahir memiliki kebolehan yang terhad […]
November 15, 2019

Kalau Nak bayi Pintar Bacakan Mereka 7 Jenis Buku Ini

“Katanya baby kalau baru lahir dah elok kita mula bacakan buku. Tapi, buku apa yang sesuai untuk bayi agaknya ya? Takut kita yang syok sendiri pulak.” […]
November 15, 2019

Ketahui tanda-Tanda bayi Anda Tidak Sihat

Dalam memastikan anak kita berada dalam keadaan sihat, langkah pencegahan dan rawatan awal harus diberi perhatian. Tapi bagaimana untuk kita mengetahuinya? Anak yang masih diperingkat bayi […]
November 15, 2019

Lewat dating Haid Selepas Bersalin, Ini 5 Perkara Ibu Perlu ‘Expect’

Sepanjang kehamilan, 9 bulan kita ‘bebas’ daripada haid. Selepas bersalin, ibu-ibu akan mengalami pendarahan yang disebut nifas. Apabila tamatnya nifas, mungkin para ibu menjangkakan haid akan […]
November 15, 2019

Makanan herba Laktogenik Untuk Ibu

DAUN PEGAGA Pegaga berguna untuk kurangkan baby blues (meroyan) dan kemurungan. Masa berpantang emosi wanita kurang stabil. Pegaga membantu membangkitkan selera makan, meredakan masalah penghadaman, mengatasi […]